Vlhkost nad 60 %? Kupte odvlhčovač.

odvlhcovac master

Problémy s vlhkostí jsou jedním z důvodů vzniku celé řady chronických onemocnění. Zvláště vysoká vlhkost je zdraví škodlivá. Je ideálním prostředím pro plísně a roztoče, které jsou původci alergií, respiračních problémů, bolestí hlavy, chronické únavy, ale i problémů s trávicím ústrojím. Dlouhodobá vlhkost v bytě nad 60 % je signálem, že je něco špatně a je potřeba s tím něco dělat, než se odrazí na zhoršení zdravotního stavu.

ventilátory a klimatizaceJaká je ideální vlhkost vzduchu?

Vlhkost vzduchu se může pohybovat od 0 do 100 %, a to v závislosti na teplotě a intenzitě proudění vzduchu. Ideální vlhkost v bytě by ovšem měla být pouze v rozmezí 40 – 60 %. Jakékoliv hodnoty mimo tento interval nejsou žádoucí.

Jaký je vliv vlhkosti na zdraví?

Nízká i vysoká vlhkost jsou zdraví škodlivé. Při dlouhodobém pobytu v prostorách, ve kterých není ideální vlhkost vzduchu, dochází k rozvoji řady chronických problémů. Nejvíce jsou postižené děti, starší lidé a osoby se sníženou imunitou. Nízká vlhkost se odráží zejména na suché pokožce, pálení očí, chrapotu a neustálém škrábání v krku. Časem přináší onemocnění sliznic a vedlejších dutin nosních, trpí s ní celý dýchací systém. V tomto případě je vhodné pořídit zvlhčovač vzduchu.

Při vysoké vlhkosti se objevují bolesti hlavy, alergie, únava, nespavost, zhoršují se respirační problémy. Celkově se oslabuje imunita a ženy trpí vlivem vysoké vlhkosti gynekologickými problémy.

odvlhcovac_Mitsubishi-MJE-16VXJak snížit vlhkost na ideální hodnoty?

V případě příliš suchého vzduchu pomůže zvlhčovač. Ve chvíli, kdy vlhkost překročí 60 %, je vhodné si naopak pořídit domu odvlhčovač, který sníží vlhkost a zabrání plísním a roztočům v jejich expanzi. Jeho princip fungování je jednoduchý. Spočívá ve vybavení chladicím boxem, kterým je ventilátorem proháněn vzduch, jenž se zkondenzuje do záchytné nádoby. Některé přístroje jsou vybaveny i UV lampou, která odstraňuje bakterie, choroboplodné zárodky a zabraňuje tvorbě plísní.

Přístroje seženete v mnoha zajímavých designech a můžete je používat v jakékoliv místnosti dle potřeby. Odvlhčovače odstraní vlhkost, stejně dobře v koupelně jako v obývacím pokoji. Kromě vlivu na zdraví mají i pozitivní dopad na životnost nábytku a nemovitosti. Ve vlhkém prostředí totiž klesá životnost zařízení domácnosti. Trpí zvláště dřevěný nábytek a podlahy. Vysoká vlhkost škodí také omítkám a jinému stavebnímu materiálu. Důvodem pro jeho koupi jsou i úspory na elektrické a jiné energii, protože vlhké zdi zvyšují náklady na vytápění.

Nezapomeňte proto pořídit odvlhčovač dříve, než bude zasaženo vaše zdraví a zdraví vašich blízkých.

 

CVB ventilátoryCVB VENTILÁTORY A KLIMATIZACE je česká firma s tradicí specializující se na prodej ventilátorů a klimatizací. Získali jsme prestižní mezinárodní ocenění důvěry obchodních partnerů AAA, zařadili jsme se tak mezi 0,2 % nejspolehlivějších firem v ČR s nejvyšší spolehlivostí a kredibilitou. Kromě ČŘ působíme úspěšně i na německém trhu.

http://www.ventilatory-shop.cz/

 

 


Posted in Interier.